Olen harrastanut lukemista lapsesta saakka. Jo silloin luin mielelläni eläimistä kertovia kirjoja, ja sama suuntaus on jatkunut nykypäiviin. Innostus eläinkirjoista sai miettimään blogin perustamista. Katselin samalla muita kirjallisuusaiheisia blogeja. Niitä löytyi vaikka millä mitalla, mutta puhtaasti eläinaiheisiin keskittyviä en löytänyt kuin pari.

 

Blogin tarkoituksena onkin esitellä eläinkirjoja ja tuoda esille muuta tietoa eläinkirjallisuudesta. Kirjallisuutta voi olla niin lasten, nuorten kuin aikuistenkin puolelta. Erätarinat ja kuvakirjat jätän pois, joitain poikkeuksia lukuun ottamatta.

 

Tähtään enemmän hyvien kirjojen esittelyyn kuin arvosteluihin. Esittelemissäni kirjoissa eläinten täytyy olla tärkeässä osassa. Ne saavat olla todenmukaisia tai ne voivat kulkea kahdella jalalla ja käyttää aseita, kunhan ne ovat eläimiä ja sellaiseksi tunnistettavissa. Ihmisiä saa olla mukana. Ihmiset voivat myös olla pääosassa, kunhan kirja keskittyy muuten eläimiin. Koska lainaan mielelläni kirjoja kirjastoista ja teen löytöjä kirpputoreilta, kirjat eivät yleensä ole uusimpia.

 

Osa käsittelemistäni kirjoista voi olla englanninkielisiä. Luen kirjallisuutta mieluiten suomeksi. Joskus kirjaa ei ole kuitenkaan käännetty suomeksi, jolloin hommaan kirjan englanniksi. Saatan tehdä spoilauspostauksia englanninkielisten kirjojen koko juonesta, jos koen ne sellaisiksi, että voisivat kiinnostaa myös englantia osaamattomia.

 

Satunnaisesti saatan postata myös eläinten näkymisistä muissa medioissa (tv, elokuva, pelit) tai omiin kirjoituksiini liittyvää aineistoa.

 

Otan mielelläni vastaan myös ehdotuksia, mitä kirjoja blogissa voisi esitellä tai millä tavalla tuoda kirjoja esille. Kaikki risut ja ruusut ovat sallittuja. Toivon kuitenkin blogin keskustelun pysyvän asiallisena.